S3 CHRIS, znasz już date następnych wyścigów w Kamieniu? Podobno mają być za miesiąc
Rozrząd w 1.8 agn
Zwiń
X
-
Rozrząd w 1.8 agn
Chciałbym się dowiedzieć co ile powinno się wymieniać rozrząd w 1.8 agn? W instrukcji jest napisane co 180kkm. Ostatnio wymieniany był w sierpniu 2005 przy 85 kkm (przy okazji sprzęgła). Obecnie mam nakręcone 156 kkm i chcialem się dowiedzieć czy przy przeglądzie w lutym już wymienić czy jeździć do 265kkm?
-
-
Dużo zależy też od tego ile jeździsz. Jeden robi 100tyś w półtora roku, drugi 20tyś w dwa lata. Pasek też ma swoją trwałość i nie wytrzyma pięciu zim, wahań temperatury itp. nawet jeżeli auto byłoby użytkowane bardziej delikatnie niż jajko.
Wypośrodkuj sobie dystanse które robisz rocznie względem jakiejś stałej wartości przejechanych kilometrów. Ja za dystans krytyczny przyjmuję 100tyś. Tyle pokonuję średnio na dwa lata, ale gdybym go robił powiedzmy w trzy lata, to i tak po dwóch bym wolał wymienić. Nie miałem z rozrządem jeszcze żadnych problemów, ale pilnowac trzeba, bo razie takowych w AGNie zrobi się odrazu sałatka.
Szerokiej drogi!Artur
Komentarz
-
Komentarz